Hipnoterapija i samohipnoza

Hipnoterapija

 

Hipnoterapija je praktična primjena hipnoze za mjenjanje loših navika, ovisnosti, otpuštanje raznih negativnih emocija, trauma i razvijanje koncentracije, samopouzdanja itd. U hipnotičko stanje svi ulazimo u toku dana kao na primjer dok slušamo muziku, čitamo zanimljivu knjigu ili vozimo auto. Svaka ideja, stvar, pojava ili događaj na koji se mi maksimalno fokusiramo je primjer hipnoze iz svakodnevnog života. To nije san vec svjesno stanje transa gdje je vaša podsvijest u stanju povišene sugestibilnosti za kreiranje pozitivnih promjena. Odluka o ulasku u hipnozu je vaša i terapeut je samo vodič – nikako ne možete biti pod kontrolom ili vlasti hipnoterapeuta i ne može vas se navesti da učinite bilo šta protiv svoje volje.Sugestiju možete prihvatiti ili ne i time sami određujete uspjeh terapije. Također u bilo kojem trenutku možete izaći iz stanja hipnoze.

 

Svaki čovjek može biti hipnotisan zato što smo svi sugestibilni, da nismo sugestibilni ne bismo mogli učiti.

Hipnoza se može raditi za mršavljenje, prestanak pušenja, anksioznost, paniku, fobiju i strah, glavobolje, migrene, nesanicu, impotenciju i frigidnost, stres i napetost, PTSP, traume i čišćenje potisnutih emocija, samopouzdanje, pamćenje, koncentraciju i učenje,  grickanje noktiju, mokrenje, alkoholizam, bolove, astmu, depresiju, mucanje, samodisciplinu, mentalnu pripremu sportaša, javni nastup, odugovlačenje i prošloživotnu regresiju. Paleta mogućnosti je skoro neograničena.

Uspjeh hipnoterapije zavisi od vaše motivacije za promjenom, oslobođenosti strahova i predrasuda o hipnozi, povjerenja prema hipnoterapeutu i terapeutovih sposobnosti.

Broj tretman potrebnih za rješavanje određenog problema je individualan i zavisi od osobe do osobe, koliko smo udaljeni od željenog stanja i da li smo voljni svaki dan odvojiti 20 minuta za vježbe samohipnoze. U prosjeku klijenti posjećuju hipnoterapeute oko 3-6 puta.

Samohipnoza

 

Samohipnoza je način komunikacije sa samim sobom putem svijesnih ili nesvjesnih autosugestija.  Većina nas nosi u sebi brojne negativne sugestije, stavove, uvjerenja i programe koje su nam još od djetinjstva instalirali roditelji, učitelji i društvo. Na treningu samohipnoze učimo kako da mjenjamo negativna i beskorisna uvjerenja i reprogramiramo nova i blagotvorna ponašanja i navike.

Svaki čovjek pri rođenju dobija um ali ne i priručnik za njegovo korištenje. Samohipnoza je vrhunski alat i priručnik za korištenje našeg uma i njegovih potencijala.

„Ništa ti ne može nanijeti veću štetu od tvojih vlastitih neopreznih misli.“ -Buda

***

Ukoliko želite da saznate više, posjetite Darkovu stranicu, ili nam se javite putem e-maila: fokusdahpokret@gmail.com