Nei Yang Gong Praksa

Nei Yang Gong Qigong sadrži statične i dinamične vježbe. U statičnim vježbama se radi specifično disanje da praktikant nauči voditi Životnu energiju ( Qi) kroz tijelo.Ove vježbe pomažu da se odblokira stagnantna enegija. Dinamične Nei Yang Gong Qigong vježbe se sastoje od 24 pokreta.Prvih 12 pokreta se zovu Jačanje mišića i Regulacije Energije. Drugih12 pokreta se zovu Dugovječnost i Regulacija Enegije.Prvih 6 pokreta sadrže u sebi Yin obrazac disanja: Udah, izdah, pauza, koje se koriste za nedostatak Yina. Drugih 6 pokreta sadrže u sebi Yang obrazac disanja: udah, pauza, izdah, koje se koriste za nedostatak Yanga u tijelu…

Edukator:Eva Gonzalez

Sa Qi Gongom se prvi put susrela 2002. godine kada se otvorila jedna od škola neposredno u njenoj brzini. Nije znala mnogo o kineskim vještinama, no bila je radoznala i jednostavno probala. Bila je toliko oduševljena da se je ubrzo nakon toga odlučila na trogodišnju obuku za učitelja. Časovi su se osim u Briselu održavali i u Francuskoj te u Kini. Trening je obuhvatao više različitih stilova Qi Gonga, kao što su Daoyin Yangsheng Gong, Nei Yang Gong te medicinski Qi Gong.

Za nju je otkriće tih drevnih vještina, filozofije taoizma te tradicionalne kineske medicine predstavljalo jedno nevjerovatno putovanje. To nije samo jedan doživotni projekat već je postalo njen način življenja. Zdravstvene dobrobiti za tijelo i duh su toliko očigledne, te ih i svi njeni učenici mogu rado potvrditi. Sretna je da od 2009. godine ima priliku da vodi Qi Gong časove za njene bivše radne kolege u vijeću Evropske Unije u Briselu, te može da dijeli svoju strast i entuzijazam sa drugima.

Kao član Udruženja medicinskog Qi Gonga u Belgiji (koje također pripada međunarodnom udruženju medicinkog Qi Gonga nastanjenog u Beijingu) polaže ispite (Duan) te učestvuje u raznoraznim internacionalnim te evropskim igrama.

Vlada slijedećim tehnikama medicinskog Chi Gong-a;
Wu Qin Xi, Ba Duan Jin te MawangduiDaoyinShu,
-Certifikat “Professional Training Diploma” od strane EcoleBelge de DaoyinYangsheng Gong u suradnji sa prvim nacionalnim centrom Qi Gong-a u Beidaihe, Kina

Učestvovala je u:
-2008: Trex Igre, Busan, South Chorea, grupno natjecanje
-2014: Prve evropske igre za medicinski Qigong u Mons, Belgija, grupno takmičenje (prvo mjesto) i individualno (drugo mjesto)
– 2016: Druge evropske igre za medicinski Qigong u Rouen, Francuska, dva grupna takmičenja (prvo mjesto) te dva individualna takmičenja(drugo i treće mjesto).

KADA? 9. i 10. mart 2019.
GDJE? Centar Transformacija, Trg heroja 30.
U KOLIKO SATI? Od 10:00 do 13:00 i od 15:00 do 18:00
CIJENA? Za 1 dan 40 KM i za 2 dana 60 KM.
UPLATA: vrši se u Centru Transformacija direktno ili na račun
NAČIN PRIJAVE: fokusdahpokret@gmail.com@gmail.com ili 061 557 377
ROK ZA PRIJAVE: Do kraja februara.Tek nakon izvršene uplate registrovani ste kao učesnik seminara.