VINYASA

Vinyasa doslovno znači vijenac, a označava formu yoga prakse u kojoj se skladni pokreti, yoga položaji i dah povezuju u jedinstvenu cjelinu, koja energitizira i balansira duh i tijelo. Način vježbanja je dinamičan, skladan i protočan te usklađen sa dahom.Vinyasa yoga je vrsta yoge koja se može opisati kao nadograđena osnovna, Hatha yoga, sa inovativnim asanama sklopljenim u raznim dinamičnim tokovima. 

Kreativna Vinyasa bazirana je na Ashtangi, pri čemu se u Vinyasi položaji modificiraju i prilagođavaju, a ona takođe sadrži i elemente ostalih body-mind tehnika, plesa, chi-kunga isl. Naglasak je kako na protočnosti i skladu sa jedne strane, tako i na snazi, izdržljivost i ustrajnosti s druge strane, a čime budimo i integrišemo cjelokupan fizički i psihički potencijal našeg bića. Svrha Vinyasa yoge je da se stvori toplota u tijelu koja pročišćava kroz cirkulaciju i znojenje.

Redovni Vinyasa časovi idealni su za sve one koji su u relativno dobroj fizičkoj formi, koji vole kretanje i dinamičnije su prirode.