Instruktori Transformacije

Amra Kubat Okić

Rođena je 1979 god. u Sarajevu. Kao dipl. Ekonomista-Marketinga radila je u struci preko 15 godina. Sportom se bavi od malih nogu, a sve je počelo od karatea u osnovnoj školi. Sa prijateljima je osnovala Udruženje za psiho-fizički razvoj “Transformacija” 2015 godine, koje je preraslo u Fondaciju nakon 7 godina.

Licencirana je učiteljica yoge i meditacije (TTC600h), Heal Your Life Coach&Teacher, Usui&Karuna Reiki učiteljica, te jedina ovlaštena učiteljica za vođenje Yoga Alliance škole u BiH, kao i predstavnica Evropske yoga federacije za BiH.

Kreatorka je programa i akademije “Moje Iscjeljenje” koji se učinkovito sprovode posljednjih nekoliko godina. Kao licencirana Life Coach najbrže pomaže drugima, te izuzetno mnogo uživa u tome.

Razne škole, kurseve, seminare i dr. pohađala je u Hrvatskoj, Srbiji i Indiji.

Amra je takođe direktorica “Transformacije”. Vodi časove yoga filozofije i meditacije u sklopu Yoga Alliance škole, kao i prvu Reiki školu Svjetla u BiH.

Amra je veliki zaljubljenik prirode i pomaganja drugima. Zato se preselila na selo i živi u skladu sa prirodom.  

Adisa Džudža

Rođena je 1979 god. u Mostaru. Kao magistra farmacije i menadžmenta ima dugogodišnje radno iskustvo u struci.

Posvećena je njegovanju psiho-fizičkog zdravlja na prirodan način. Svoja interesovanja i kreativnost usmjeravala je ka različitim oblastima (fito-aromaterapija, joga i Reiki). Kao magistra farmacije poznaje tajne biljaka i eteričnih ulja, a posebnu pažnju posvećuje njihovoj praktičnoj upotrebi u svakodnevnom životu.

Kao licencirana joga učiteljica TTC500h, posvećena je joga praksi za mlade i djecu. Vodi časove yoga anatomije u sklopu Yoga Alliance škole.

Maida Mehić

Rođena je 1979 god. u Foči. Maida je dipl. komparativist književosti i bibliotekarstva. Svoja interesovanja i kreativnost usmjeravala je ka istaživanjima na polju razvoja svijesti i duhovnosti. U Reiki zakoračila je raširenih ruku i otvorenog srca. Od prvog susreta s božanskom energijom, otvorila se ka toj Božijoj ljubavi i mudrosti koja postaje njen put, misao, te kroz nju izriče svoje istine i svoju riječ, kroz nju budi i iscjeljuje.

Maida je učiteljica Usui i Karuna Reiki sistema i predsjednica Reiki udruženja u BiH. Zajedno sa Amrom vodi prvu Reiki školu Svjetla u BiH.

 

Navid Bulbulija

Rođen je 1978 god. u Sarajevu. Magistrirao je kiparstvo 2009. godine na likovnoj akademiji u Sarajevu. Majstor je Ninjutsua, crni pojas 2. DAN. Od petnaeste godine se bavi borilačkim vještinama. Trenirao Karate, Tae Kwon do, MMA i različite sisteme samoodbrane. Preko deset godina trenira Ninjutsu. Radi kao ilustrator, animator, stand up komičar i bushcraft entuzijasta.

 

Aida Mujezinović

Rođena je 1978 god. u Banja Luci. Aida je magistrica ekonomije i poslovne administracije kao i profesorica engleskog jezika i književnosti. Takođe je ICI Coach, Mindfulness trener i NLP praktikant.

Uspješno je završila Yoga Alliance školu TTC200h u Centru Transfirmacija te stekla zvanje instruktorice za Hatha i Ashtanga yogu.

 

 

Selma Dokara

Rođena je 1989 god. u Sarajevu. Magistrirala je na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu.

Licencirana je učiteljica Hatha i Ashtanga yoge TTC500h, a pored toga se bavi i Power yogom. Nakon što je otkrila sve dobrobiti bavljenja yogom, dobija želju da to prenese dalje zbog čega i djeluje na tom polju kao instruktorica.

Pored toga bavi se i planinarenjem pa ćete je možda sresti na nekoj od planina kako meditira ili radi asane – u tom slučaju, dobrodošli ste da joj se pridružite.

Vodi časove Hatha yoge, Shatkarme, Pranayame i Mantre u sklopu Yoga Alliance škole.

 

Ena Manojlović

Rođena je 1987 god. u Sarajevu. Magistrirala je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, odsjek matematika.

Bavi se Ashtanga jogom dugi niz godina. Uspješno je završila Yoga Alliance školu TTC200h u Centru Transfirmacija te stekla zvanje instruktorice za Hatha i Ashtanga yogu.

Vodi časove Ashtanga joge u sklopu Yoga Alliance škole.

 

 

 

Ševko Bajić

Rođen je 1971 god. u Kladnju. Ševko je šaman, homeopata, aktivista i šta sve još ne…dug je spisak/put njegovih učenja, aktivnosti i iscjeljenja. No, posljednjih 12 godina aktivno praktikuje šamanizam pod vođstvom različitih učitelja.

Integrišući šamanske prakse iz različitih formi šamanizma osmislio je i kreirao jednostavan sistem SVETI KRUG koji kroz različite šamanske tehnike, praktikanta vode putem povezivanja- iscjeljenja- integracije i transformacije, sve do najvećeg stepena lične slobode. Autor je dvije knjige o šamanizmu: PJESMA MALOG MEDVJEDA – u formi iskrene i autentične priče o transformaciji kroz šamanizam a priču iz vlastitog života, i PJESMA DUŠE – praktični priručnik i vodič kroz osnove šamanske prakse.

Aida Čurić

Rođena 1993.god u Travniku. Magistra je farmacije i neizmjerno voli svoju struku, uvijek stavljajući naglasak na prevenciju – prevencija je pola psiho – fizičkog zdravlja.
Joga praksom se bavi duži niz godina. Uspješno je završila Yoga Alliance školu TTC200h u Centru Transfirmacija te stekla zvanje instruktorice za Hatha i Ashtanga yogu.
Veliki je zaljubljenik pokreta tijela, te se bavi plesom, planinarenjem i trčanjem. Uživa u učenju novih znanja i vještina, te vrijedno vježba osobinu prihvatanja. Mnogo voli životinje i vlasnik je malog Jack Russell terijera.

Enes Osmanović

Rođen 1988 god. u Tuzli. Enes je iscjeljitelj, radi energetske tretmane. Bioenergija, Rekonekcija, Reiki, i još druge “tehnike”. Sve ovo je dio jedne cjeline, dio Izvora kojeg možemo nazvati univerzalna životna energija ili energija života koja pokreće sve što postoji. Izvor je najviša forma inteligencije i uvijek nam daje šta je najpotrebnije, ono šta je za naše najviše dobro. Iz tog razloga on se potpuno prepusti višoj sili tokom svake sesije.

Život ga je doveo u Sarajevo gdje je završio prvu Reiki školu Svjetla u BiH, postao Reiki master i bio na brojnim radionicama koje su mu unaprijedile znanje koje sad rado dijeli sa drugima.

Enes uživa u prirodi i dugim šetnjama. Voli da kombinuje svo znanje koje je stekao do sada sa darom iscjeljujućih energija kako bi unaprijedio svoj život, kao i živote drugih.

 

Zahida Dada Terzo

Rođena je 1966 god. u Sarajevu. Magistrica je sociologije.

Svoj yoga put započela u Centru Transformacija koja joj je transformisala način življenja, razmišljanja i naučila kako biti i živjeti U SADA. 

2022 god. uspješno završila Yoga Alliance School RYT200h i stječe zvanje instruktorice Hatha i Ashtanga yoge. 

Sport je uvijek bio dio njenog života. Od srednjoškolskih ekipa košarke i odbojke a poslije toga i streljaštva.

Streljaštvom se bavila aktivno 10 godina učestvujući na mnoštvu  takmičenja na prostoru cijele  Jugoslavije, od Ljubljane do Skoplja. Osvojila je mnogo medalja i diploma sa gradskih, regionalnih, republičkih i državnih prvenstava. Ratne godine su prekinule taj niz.

Bavila se i drugim sportskim aktivnostima, uglavnom rekreativno ali aktivno: aerobic, zumba, boot camp i pilates.

Yoga joj je bila pravo otkrovenje. Put oporavka poslije zdravstvenih tegoba izazvanih koronom usmjerava je ka yogi. Kroz duge procese upoznavala je yogu, ulazila sve dublje u taj svijet za nju nepoznat do tada. Uz svesrdnu pomoć i usmjeravanje učiteljice Amre Kubat Okić, kojoj je zahvalna što je vjerovala u nju i motivisala je, sada je instruktorica yoge koja prenosi znanje i ljubav o yogi.

Pasionirani je ljubitelj ručnog rada a posebno filcanja prirodne vune što joj je trenutno velika preokupacija, strast i ljubav gdje kroz kreativni proces nastaju unikatni i prirodni proizvodi namijenjeni za jednu posebnu osobu. Blagodeti prirodne vune i moderan, savremenom čovjeku prilagođen proizvod je ono što je ispunjava u trenutku polaganog preporoda i transformacije u čovjeka u potpunosti okrenutog prirodi.

Vjeruje u prirodno i prirodu, u energiju oko nas, koje nismo svjesni a koja nas pokreće i usmjerava. Vjeruje u iscjeljiteljsku moć prirode, te koristi svaku priliku za odlaske u duge šetnje po planinskim stazama. Balans prirode, uma, tjelesnog napora i čistih, opuštajućih misli.

I dalje svakim danom uči i nadograđuje se u svom pristupu yogi zajedno sa svojim učiteljima i učenicima, jer je to neiscrpan izvor životne inspiracije.

Živjeti yogu i biti u yogi je njen put kojim sada korača opuštenim i ujednačenim korakom.

Namaste.