Instruktori Transformacije

Amra Kubat Okić

Rođena je 1979 god. u Sarajevu. Kao dipl. Ekonomista-Marketinga radila je u struci preko 15 godina. Sportom se bavi od malih nogu, a sve je počelo od karatea u osnovnoj školi.

Licencirana je učiteljica yoge i meditacije (TTC600h), Heal Your Life Coach&Teacher, Usui&Karuna Reiki učiteljica, te jedina ovlaštena učiteljica za vođenje Yoga Alliance škole u BiH, kao i predstavnica Evropske yoga federacije za BiH.

Kreatorka je programa i akademije “Moje Iscjeljenje” koji se učinkovito sprovode posljednjih nekoliko godina.

Razne škole, kurseve, seminare i dr. pohađala je u Hrvatskoj, Srbiji i Indiji.

Amra je takođe direktorica “Transformacije”. Vodi časove yoga filozofije u sklopu Yoga Alliance škole, kao i prvu Reiki školu Svjetla u BiH.

 

Adisa Džudža

Rođena je 1979 god. u Mostaru. Kao magistra farmacije i menadžmenta ima dugogodišnje radno iskustvo u struci.

Posvećena je njegovanju psiho-fizičkog zdravlja na prirodan način. Svoja interesovanja i kreativnost usmjeravala je ka različitim oblastima (fito-aromaterapija, joga i Reiki). Kao magistra farmacije poznaje tajne biljaka i eteričnih ulja, a posebnu pažnju posvećuje njihovoj praktičnoj upotrebi u svakodnevnom životu.

Kao licencirana joga učiteljica TTC500h, posvećena je joga praksi za mlade i djecu. Vodi časove yoga anatomije u sklopu Yoga Alliance škole.

Maida Mehić

Rođena je 1979 god. u Foči. Maida je dipl. komparativist književosti i bibliotekarstva. Svoja interesovanja i kreativnost usmjeravala je ka istaživanjima na polju razvoja svijesti i duhovnosti. U Reiki zakoračila je raširenih ruku i otvorenog srca. Od prvog susreta s božanskom energijom, otvorila se ka toj Božijoj ljubavi i mudrosti koja postaje njen put, misao, te kroz nju izriče svoje istine i svoju riječ, kroz nju budi i iscjeljuje.

Maida je učiteljica Usui i Karuna Reiki sistema i predsjednica Reiki udruženja u BiH. Zajedno sa Amrom vodi prvu Reiki školu Svjetla u BiH.

 

Navid Bulbulija

Rođen je 1978 god. u Sarajevu. Magistrirao je kiparstvo 2009. godine na likovnoj akademiji u Sarajevu. Majstor je Ninjutsua, crni pojas 1. DAN. Od petnaeste godine se bavi borilačkim vještinama. Trenirao Karate, Tae Kwon do, MMA i različite sisteme samoodbrane. Preko deset godina trenira Ninjutsu. Radi kao ilustrator, animator, stand up komičar i bushcraft entuzijasta.

 

Aida Mujezinović

Rođena je 1978 god. u Banja Luci. Aida je magistrica ekonomije i poslovne administracije kao i profesorica engleskog jezika i književnosti. Takođe je ICI Coach, Mindfulness trener i NLP praktikant.

Uspješno je završila Yoga Alliance školu TTC200h u Centru Transfirmacija te stekla zvanje instruktorice za Hatha i Ashtanga yogu.

 

 

Selma Dokara

Rođena je 1989 god. u Sarajevu. Magistrirala je na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu.

Licencirana je učiteljica Hatha i Ashtanga yoge TTC500h, a pored toga se bavi i Power yogom. Nakon što je otkrila sve dobrobiti bavljenja yogom, dobija želju da to prenese dalje zbog čega i djeluje na tom polju kao instruktorica.

Pored toga bavi se i planinarenjem pa ćete je možda sresti na nekoj od planina kako meditira ili radi asane – u tom slučaju, dobrodošli ste da joj se pridružite.

Vodi časove Hatha yoge, Shatkarme, Pranayame i Mantre u sklopu Yoga Alliance škole.

 

Emma Maglajčetović

Rođena je 1993 god. u Njemačkoj. Diplomirani je inžinjer medicinske radiologije.

Uspješno je završila Yoga Alliance školu TTC200h u Centru Transfirmacija te stekla zvanje instruktorice za Hatha i Ashtanga yogu.
Osim joge se još bavi i pilatesom te istinski uživa u toj savršenoj kombinaciji nazvanoj Yogalates.
Yogalatesom možemo otkriti svoje skrivene potencijale, upoznati se na jedan drugačiji način, ojačati core i osjetiti svoju snagu.

Ena Manojlović

Rođena je 1987 god. u Sarajevu. Magistrirala je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, odsjek matematika.

Bavi se Ashtanga jogom dugi niz godina. Uspješno je završila Yoga Alliance školu TTC200h u Centru Transfirmacija te stekla zvanje instruktorice za Hatha i Ashtanga yogu.

Vodi časove Ashtanga joge u sklopu Yoga Alliance škole.

 

 

 

Ševko Bajić

Rođen je 1971 god. u Kladnju. Ševko je šaman, homeopata, aktivista i šta sve još ne…dug je spisak/put njegovih učenja, aktivnosti i iscjeljenja. No, posljednjih 12 godina aktivno praktikuje šamanizam pod vođstvom različitih učitelja.

Integrišući šamanske prakse iz različitih formi šamanizma osmislio je i kreirao jednostavan sistem SVETI KRUG koji kroz različite šamanske tehnike, praktikanta vode putem povezivanja- iscjeljenja- integracije i transformacije, sve do najvećeg stepena lične slobode. Autor je dvije knjige o šamanizmu: PJESMA MALOG MEDVJEDA – u formi iskrene i autentične priče o transformaciji kroz šamanizam a priču iz vlastitog života, i PJESMA DUŠE – praktični priručnik i vodič kroz osnove šamanske prakse.

Aida Čurić

Rođena 1993.god u Travniku. Magistra je farmacije i neizmjerno voli svoju struku, uvijek stavljajući naglasak na prevenciju – prevencija je pola psiho – fizičkog zdravlja.
Joga praksom se bavi duži niz godina. Uspješno je završila Yoga Alliance školu TTC200h u Centru Transfirmacija te stekla zvanje instruktorice za Hatha i Ashtanga yogu.
Veliki je zaljubljenik pokreta tijela, te se bavi plesom, planinarenjem i trčanjem. Uživa u učenju novih znanja i vještina, te vrijedno vježba osobinu prihvatanja. Mnogo voli životinje i vlasnik je malog Jack Russell terijera.

Mirna Dragaš

Rođena je 1995 god. u Sarajevu. Magistrica je preduzetništva i inovacija.
Uspješno je završila Yoga Alliance školu TTC200h u Centru Transfirmacija te stekla zvanje instruktorice za Hatha i Ashtanga yogu. Bavi se power i yin yogom i zaljubljenica je u književnost i muziku.

Anisa Durmišević

Rođena je 1979 god. u Sarajevu. Završila srednju Medicinsku školu, potom Ekonomski fakultet. Bavila se novinarstvom dugi niz godina. Strastveni zaljubljenik u planine i prirodu, općenito. Njen moto je “živjeti u skladu s prirodom”. Oduvijek je prisutno zanimanje za zdravu ishranu, veliki je ljubitelj i poznavaoc čajeva. Voli i u sklopu prakse (i van nje), koristiti eterična ulja.

Certifikovani je yoga instruktor prema Yoga Alliance TTC200h, a edukaciju je završila u Beogradskoj školi Iris Bloss (Nina Lazić i Marta Jovanović), a završila je i kurs meditacije. Školovanje nastavlja na polju yoga terapije.

Na njenim časovima imate priliku naučiti nešto više o svojim potrebama, tehnikama disanja, yoga položaje i svakako duboku relaksaciju popraćenu razgovorom i čajem na kraju sata.