Instruktori Transformacije

Amra Kubat Okić

Rođena je 1979 god. u Sarajevu. Kao dipl. Ekonomista-Marketinga radila je u struci preko 15 godina. Sportom se bavi od malih nogu, a sve je počelo od karatea u osnovnoj školi. Sa prijateljima je osnovala Udruženje za psiho-fizički razvoj “Transformacija” 2015 godine, koje je preraslo u Fondaciju nakon 7 godina.

Licencirana je učiteljica yoge i meditacije (TTC600h), Heal Your Life Coach&Teacher, Usui&Karuna Reiki učiteljica, te jedina ovlaštena učiteljica za vođenje Yoga Alliance škole u BiH, kao i predstavnica Evropske yoga federacije za BiH.

Kreatorka je programa i akademije “Moje Iscjeljenje” koji se učinkovito sprovode posljednjih nekoliko godina. Kao licencirana Life Coach najbrže pomaže drugima, te izuzetno mnogo uživa u tome.

Razne škole, kurseve, seminare i dr. pohađala je u Hrvatskoj, Srbiji i Indiji.

Amra je takođe direktorica “Transformacije”. Vodi časove yoga filozofije i meditacije u sklopu Yoga Alliance škole, kao i prvu Reiki školu Svjetla u BiH.

Amra je veliki zaljubljenik prirode i pomaganja drugima. Zato se preselila na selo i živi u skladu sa prirodom.  

Adisa Džudža

Rođena je 1979 god. u Mostaru. Kao magistra farmacije i menadžmenta ima dugogodišnje radno iskustvo u struci.

Posvećena je njegovanju psiho-fizičkog zdravlja na prirodan način. Svoja interesovanja i kreativnost usmjeravala je ka različitim oblastima (fito-aromaterapija, joga i Reiki). Kao magistra farmacije poznaje tajne biljaka i eteričnih ulja, a posebnu pažnju posvećuje njihovoj praktičnoj upotrebi u svakodnevnom životu.

Kao licencirana joga učiteljica TTC500h, posvećena je joga praksi za mlade i djecu. Vodi časove yoga anatomije u sklopu Yoga Alliance škole.

Maida Mehić

Rođena je 1979 god. u Foči. Maida je dipl. komparativist književosti i bibliotekarstva. Svoja interesovanja i kreativnost usmjeravala je ka istaživanjima na polju razvoja svijesti i duhovnosti. U Reiki zakoračila je raširenih ruku i otvorenog srca. Od prvog susreta s božanskom energijom, otvorila se ka toj Božijoj ljubavi i mudrosti koja postaje njen put, misao, te kroz nju izriče svoje istine i svoju riječ, kroz nju budi i iscjeljuje.

Maida je učiteljica Usui i Karuna Reiki sistema i predsjednica Reiki udruženja u BiH. Zajedno sa Amrom vodi prvu Reiki školu Svjetla u BiH.

Navid Bulbulija

Rođen je 1978 god. u Sarajevu. Magistrirao je kiparstvo 2009. godine na likovnoj akademiji u Sarajevu. Majstor je Ninjutsua, crni pojas 2. DAN. Od petnaeste godine se bavi borilačkim vještinama. Trenirao Karate, Tae Kwon do, MMA i različite sisteme samoodbrane. Preko deset godina trenira Ninjutsu. Radi kao ilustrator, animator, stand up komičar i bushcraft entuzijasta.

 

Aida Mujezinović

Rođena je 1978 god. u Banja Luci. Aida je magistrica ekonomije i poslovne administracije kao i profesorica engleskog jezika i književnosti. Takođe je ICI Coach, Mindfulness trener i NLP praktikant.

Uspješno je završila Yoga Alliance školu TTC500h u Centru Transfirmacija te stekla zvanje učiteljice za Hatha i Ashtanga yogu.

 

 

Selma Dokara

Rođena je 1989 god. u Sarajevu. Magistrirala je na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu.

Licencirana je učiteljica Hatha i Ashtanga yoge TTC500h, a pored toga se bavi i Power yogom. Nakon što je otkrila sve dobrobiti bavljenja yogom, dobija želju da to prenese dalje zbog čega i djeluje na tom polju kao instruktorica.

Pored toga bavi se i planinarenjem pa ćete je možda sresti na nekoj od planina kako meditira ili radi asane – u tom slučaju, dobrodošli ste da joj se pridružite.

Vodi časove Hatha yoge, Shatkarme, Pranayame i Mantre u sklopu Yoga Alliance škole.

Ena Manojlović

Rođena je 1987 god. u Sarajevu. Magistrirala je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, odsjek matematika.

Bavi se Ashtanga jogom dugi niz godina. Uspješno je završila Yoga Alliance školu TTC500h u Centru Transfirmacija te stekla zvanje učiteljice za Hatha i Ashtanga yogu.

Ena vodi časove Ashtanga joge u sklopu Yoga Alliance škole.

Ševko Bajić

Rođen je 1971 god. u Kladnju. Ševko je šaman, homeopata, aktivista i šta sve još ne…dug je spisak/put njegovih učenja, aktivnosti i iscjeljenja. No, posljednjih 12 godina aktivno praktikuje šamanizam pod vođstvom različitih učitelja.

Integrišući šamanske prakse iz različitih formi šamanizma osmislio je i kreirao jednostavan sistem SVETI KRUG koji kroz različite šamanske tehnike, praktikanta vode putem povezivanja- iscjeljenja- integracije i transformacije, sve do najvećeg stepena lične slobode. Autor je dvije knjige o šamanizmu: PJESMA MALOG MEDVJEDA – u formi iskrene i autentične priče o transformaciji kroz šamanizam a priču iz vlastitog života, i PJESMA DUŠE – praktični priručnik i vodič kroz osnove šamanske prakse.

Aida Čurić

Rođena 1993.god u Travniku. Magistra je farmacije i neizmjerno voli svoju struku, uvijek stavljajući naglasak na prevenciju – prevencija je pola psiho – fizičkog zdravlja.
Joga praksom se bavi duži niz godina. Uspješno je završila Yoga Alliance školu TTC200h u Centru Transfirmacija te stekla zvanje instruktorice za Hatha i Ashtanga yogu.
Veliki je zaljubljenik pokreta tijela, te se bavi plesom, planinarenjem i trčanjem. Uživa u učenju novih znanja i vještina, te vrijedno vježba osobinu prihvatanja. Mnogo voli životinje i vlasnik je malog Jack Russell terijera.

Amela Hrasnica

Rođena je 1990. godine u Sarajevu. Magistar je Engleskog jezika i književnosti.

Radi kao stručnjak za komunikacije.

Licencirana je učiteljica Hatha i Ashtanga yoge TTC500h u okviru Yoga Alliance škole. Ljubav prema yogi otkrila je kroz Hatha yogu kojom se rado i bavi.

Uživa u časovima sa najmlađim yogijima, a starije rado vodi kroz otkrivanje dobrobiti brige o sebi i bavljenja yogom.

Poštuje i voli prirodu, životinje i lični rast.

Zahida Dada Terzo

Rođena je 1966 god. u Sarajevu. Magistrica je sociologije.

Svoj yoga put započela u Centru Transformacija koja joj je transformisala način življenja, razmišljanja i naučila kako biti i živjeti U SADA.

2022 god. uspješno završila Yoga Alliance School RYT200h i stječe zvanje instruktorice Hatha i Ashtanga yoge.

Streljaštvom se bavila aktivno 10 godina učestvujući na mnoštvu  takmičenja na prostoru cijele  Jugoslavije, od Ljubljane do Skoplja. Osvojila je mnogo medalja i diploma sa gradskih, regionalnih, republičkih i državnih prvenstava.

Yoga joj je bila pravo otkrovenje. Put oporavka poslije zdravstvenih tegoba izazvanih koronom usmjerava je ka yogi. Kroz duge procese upoznavala je yogu, ulazila sve dublje u taj svijet za nju nepoznat do tada. Uz svesrdnu pomoć i usmjeravanje učiteljice Amre Kubat Okić, kojoj je zahvalna što je vjerovala u nju i motivisala je, sada je instruktorica yoge koja prenosi znanje i ljubav o yogi.

Pasionirani je ljubitelj ručnog rada a posebno filcanja prirodne vune što joj je trenutno velika preokupacija, strast i ljubav gdje kroz kreativni proces nastaju unikatni i prirodni proizvodi namijenjeni za jednu posebnu osobu.

Živjeti yogu i biti u yogi je njen put kojim sada korača opuštenim i ujednačenim korakom.

Azra Gojačić

rođena je 1982 god. u Tuzli. Odrasla u magičnom Kladnju i skoro deset godina svog života provela je živeći na području New Yorka gdje je iskoristila priliku da istraži alternativne modalitete iscjeljenja kao što su reiki, zvukoterapija, vježbe za oslobađanje tenzije, stresa i traume, i balansiranje polariteta.

Nakon što je doživjela duboku transformaciju u sebi zahvaljujući ovim terapijama, osjećala se pozvanom da ih i sama nauči i vrati se u BiH da podijeli svoj dar sa drugima. Ubrzo nakon povratka u BiH zajedno sa Mia Black je osnovala udruženje “Optimalne Vibracije” kroz koje organizuje radionice širom BiH kako bi unaprijedile živote drugih i podučile ih alatima koje mogu koristiti da podrže sebe u svakodnevnim životnim izazovima.

Oduševljena je što ima priliku da radi sa ljudima širom BiH i Balkana, nudeći ove jedinstvene i efikasne pristupe kako bi pomogla drugima da pronađu više unutrašnjeg mira, jasnoće i radosti u životu. 

David Badower

Born in 1979 in Paris, France, he first worked more than 15 years in international companies, and then turned to Ericksonian hypnosis for its approach that is both humanistic and pragmatic. He’s a certified hypnosis practitioner by the Academy of Research and Knowledge in Ericksonian Hypnosis (A.R.C.H.E. in French), the largest training center for modern hypnosis in Europe. He also holds certifications in Neurosciences, Psychopathology, Conversational Hypnosis and Hypnosis for children.   

After a few years in Switzerland, he moved his practice to Sarajevo.

In a nutshell, with hypnotherapy, he can help you:

– remove the blockages that prevent you from moving forward in life (smoking and other bad habits, anxiety, phobias, insomnia);

– cope with the challenges of life (pain management, mourning, trauma);

– mobilize your resources to achieve your personal goals (self confidence, speaking in public, exams, weight loss, sports performance);

– get to know yourself better by exploring your emotions.

He runs individual and collective sessions on demand. The sessions last approx. 75 minutes and are in English, French or Swedish.

Ubavka Prusina

rođena je 1963 god. u Mostaru gdje je završila osnovnu školu, gimnaziju i srednju muzičku školu.  Muzičku akademiju je završila u Sarajevu, odsjek muzikologija. U Mostaru radi kao nastavnik glazbene umjetnosti u Gimnaziji fra Grge Martića od 1995.godine. Autorica je knjiga Muzička škola I i II st. u Mostaru i 60 godina glazbenih škola u Mostaru. Bavila se glazbenom kritikom i pratila muzički život Mostara do 1991.godine, pišući za mostarski dnevni list Sloboda, te bila suradnik Radio Sarajeva u emisijama posvećenim glazbenoj kulturi. 

Završila je četverogodišnju edukaciju školovanja glasa po Werbeck metodi u „Orpheusu“ koji vodi Baldo Mikulić, jedini diplomirani učitelj i terapeut pjevanja po metodi „Škole za otkrivanje glasa“ u ovom dijelu Europe, u trajanju 600 školskih sati poduke. Svoje znanje primijenila je u Školi za djecu s posebnim potrebama u Mostaru gdje je više godina volontirala na radost i zadovoljstvo štićenika škole.

Vodi radionice pjevanja u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Njena želja je dijeliti znanje i iskustvo stečeno školovanjem u Orpheusu, svima onima koji svoj glas žele koristiti na bolji i svrsishodniji način, bilo da vole pjevati, ili žele naučiti pjevati, terapeutima, učiteljima, svima zainteresiranim koji žele raditi na sebi te koristiti dobrobiti pjevanja za vlastiti razvoj, odnosno napredak.

Heimo Lassnig

Rođen je 1962 god. u Lienzu, Austrija. Heimo je austrijski veterinar koji trenutno živi u Sarajevu. Njegov interes za dublje razumijevanje unutarnjeg bića naveo ga je na put meditacije, joge i naposljetku Sahaja Yoge.

Već više od 30 godina prakticira Sahaja Yogu i dugi niz godina je održavao kurseve u Austriji. Meditacija predstavlja unutarnje putovanje koje postaje još dublje i ispunjavajuće kada se dijeli s drugim ljudima, a upravo to ga motivira da organizira susrete i kolektivne meditacije.

Aida Biščević

Rođena je 1987. godine u Banja luci. Zaljubljenica je u jogu, grnčariju i astrologiju. Po struci je arhitektica i magistrica urbanizma, a radi kao projekt menadžerica u IT industriji.

U posljednje vrijeme takođe uživa voditi časove joge, aktivno se bavi natalnom astrologijom, te izradom japamala brojanica.

Dugo vremena se bavi jogom, a licencirana je učiteljica Hatha i Ashtanga yoge TTC500h u okviru Yoga Alliance škole.

Aida uživa učiti i dijeliti naučeno sa drugima, u šta se možete uvjeriti na njenim časovima.

Također vodi časove meditacije u sklopu Yoga Alliance škole.