REIKI

Reiki je univerzalna životna energija koja pokreće sva živa bića i prisutna je u svemu. Riječ Reiki sačinjena je iz dva dijela: ‘Rei’ = univerzalna, i ‘Ki’ = energija, životna sila.

Reiki predstavlja duhovnu praksu koju je razvio Japanac Mikao Usui 1922. godine, a koju su naknadno prilagodili mnogi učitelji iz različitih kultura i tradicija. Ova tehnika je zasnovana na procesu takozvanog „iscjeljivanja dlanovima“ i predstavlja jedan od vidova alternativne medicine. Kanalisanje i usmjeravanje Životne energije tradicionalno se vrši polaganjem dlanova na određenu oblast tijela, što doprinosi samoiscjeljivanju i uspostavljanju stanja ravnoteže. Takvo znanje postoji u svakome od nas, kao genetski kod za samoiscjeljivanje. Pojedini profesionalni liječnici klasificiraju Reiki kao dio orijentalne medicine.

Reiki tretmani imaju za cilj povećanje kapaciteta vitalne energije, jačanje odbrambenih sposobnosti organizma, unapređenje zdravlja, i poboljšanje kvaliteta života, kroz otvaranje energetskih kanala osobe i njihovog povezivanja sa Životnom energijom u cilju slobodnog protoka iste kroz sve nivoe organizma.

Neke od karakteristika Reiki metode:

  • Reiki je prirodan
  • Reiki je jednostavan
  • Reiki je neinvazivan
  • Reiki ima širok spektar primjene
  • Efekti Reiki metode se potvrđuju kroz redovnu praksu

Da biste primjenjivali Reiki na sebi i drugima potrebno je da vas Reiki učitelj inicira u ovu tehniku. Učitelj treba da bude osoba koja vam prija i uliva vam povjerenje. Slušajte svoje srce – ono zna najbolje!

Ne postoji sistem uvjerenja koji je vezan uz Reiki, tako da svako može primiti energiju, ili naučiti da daje Reiki tretman uz jedini preduslov, a to je da postoji želja za ozdravljenjem. Na zapadu je Reiki postao prepoznatljiv kao riječ koja opisuje Usui sistem prirodnog iscjeljivanja.

„Ljubav je jedini lijek koji može zacijeliti sve rane svijeta.“ – Amma, Mother of Grace

 

Ukoliko želite da saznate više, posjetite stranicu Reiki BiH ili pozovite na broj +387 62 832 308 ili pišite na info@transformacija.ba.