Glavna filozofija joge je jednostavna: um, tijelo i duh su jedno i ne mogu se odvojiti. Ipak, postoji mnoštvo filozofskih ideja koje pomažu u istraživanju dubljih dimenzija tijela, uma i duha. Proučavanje i razumijevanje ovih ideja bitno je za širenje svijesti o samome sebi.

Filozofija joge vjeruje da duhovno neznanje stvara patnju i veže nas za ciklus samsare (ciklus ponovnog rođenja). Uklanjanje našeg neznanja može se riješiti kroz mnogo različitih tehnika u jogi. Ipak, središnja filozofska učenja joge vrte se oko prakse mentalnog razlučivanja, nevezanosti, duhovnog znanja i samosvijesti.

AMRA KUBAT OKIĆ će viditi ovaj seminar.

Amra je rođena 1979 god. u Sarajevu. Kao dipl. oecc. radila je u struci preko 15 godina. Sportom se bavi od malih nogu, a sve je počelo od karatea u osnovnoj školi. Sa prijateljima je osnovala Udruženje za psiho-fizički razvoj “Transformacija” 2015 godine, koje je preraslo u Fondaciju nakon 7 godina.

Licencirana je učiteljica yoge i meditacije (TTC600h), Heal Your Life Coach&Teacher, Usui&Karuna Reiki učiteljica, te jedina ovlaštena učiteljica za vođenje Yoga Alliance škole u BiH, kao i predstavnica Evropske yoga federacije za BiH.
Kreatorka je programa i akademije “Moje Iscjeljenje” koji se učinkovito sprovode posljednjih nekoliko godina. 
Kao licencirana Life Coach najbrže pomaže drugima, te izuzetno mnogo uživa u tome.

Razne škole, kurseve, seminare i dr. pohađala je u Hrvatskoj, Srbiji i Indiji.

Amra je također direktorica “Transformacije”. Vodi časove yoga filozofije i meditacije u sklopu EYF i Yoga Alliance škole, kao i prvu Reiki školu Svjetla u BiH.

Amra je veliki zaljubljenik prirode i pomaganja drugima. Zato se preselila na selo i živi u skladu sa prirodom. 

Seminar će biti Online/Zoom, kako bi ga mogli pohađati i oni koji ne stanuju u Sarajevu.

Cijena seminara je: 50KM.

Više info na Viber/WhatsApp broj: +38762832308