Datum: 20.5.2023.

Vrijeme: od 16:30 do 18:30 sati

Cijena: 35 KM

𝙆𝙖𝙠𝙖𝙤 𝙘𝙚𝙧𝙚𝙢𝙤𝙣𝙞𝙟𝙖 uz šamanski bubanj.
U svijetu punom podražaja često smo pod stresom i nemamo vremena za sebe, žurimo s jedne strane na drugu bez stajanja, bez posmatranja sebe i slušanja svojih potreba. Ova ceremonija pruža nam mjesto za opuštanje, prepuštanje sebi i isključenje od užurbane svakodnevice. Kakao je moćna biljka koja nam može pomoći da čujemo bolje vlastito srce, osvijestimo emocije, obrasce ponašanja. Ne zovu je bez razloga hranom bogova, jer ova biljka ima brojne pozitivne učinke na naše tijelo, cijelo biće. Kakao sadrži kalij, fosfor, bakar, željezo, cink i magnezij koji doprinose zdravlju kardiovaskularnog sustava te smanjenju stresa. Čisti kakao također potiče oslobađanje dopamina i endorfina (feniletilamin) koji ublažavaju simptome depresije. Sadrži i molekulu anandamid, koju zovu molekula sreće. I zaista, prilikom samog mirisa sirovog kakaa, a potom i ispijanja, kroz cijelo tijelo prostruji divan, lagan osjećaj zadovoljstva. Kakao također sadrži snažne antioksidanse i značajnu količinu kroma koji uravnotežuje razinu šećera u krvi. Povećava dotok krvi u mozak, i time pojačava naš fokus i našu svjesnost.


Ceremonija počinje otvaranjem zajedničkog kruga te ispijanjem napitka. Nakon što popijemo kakao, slijedi dio u kojem ćemo kroz ritam bubnja i povezivanje sa svetim smjerovima još više uroniti u sebe. 𝙏𝙚𝙧𝙖𝙥𝙞𝙟𝙖 𝙗𝙪𝙗𝙣𝙟𝙚𝙫𝙞𝙢𝙖 je drevna tehnika iscjeljenja, gdje je ritam glavni alat za osvještavanje, izražavanje i iscjeljenje. Ova tehnika koristi se za poboljšanje i održavanje fizičkog, mentalnog i duhovnog zdravlja, kroz djelovanje na naš imunološki sistem, naše raspoloženje, oslobađanje blokiranih emocija i dr. U kombinaciji s djelovanjem kakaa, ovaj tretman pomoći će nam da umirimo misli, da osvijestimo bolje svoje emocije, svoje trenutno stanje. Da izbacimo višak. Nakon završetka kakao ceremonije i bubnjanja napravićemo kratku pauzu da se osvježimo i potom nastavljamo sa zadnjom meditacijom u kojoj ćemo se povezati s kristalima i vidjeti na koji način možemo s njima surađivati. Kristali djeluju na naše energetsko tijelo, što im omogućavaju njihove specifične karakteristike, poput formacije ili poretka atoma, koji utječu na lom svjetlosti, električni naboj i dr. Za iscjeljenje se kristali mogu koristiti na mnoge načine, a mi ćemo u ovoj meditaciji koristiti energiju kristala da nas podrži tamo gdje je potrebno.Za sudjelovanje na ovoj ceremoniji nije potrebno nikakvo prijašnje iskustvo, otvorena je za sve koji žele da si pruže nekoliko sati opuštanja i uranjanja u sebe.

Napomene:
Molimo osobe koje imaju nizak tlak da to naglase prilikom prijave, kako bismo prilagodili dozu kakaa.Bilo bi dobro da prehrana na dan ceremonije bude što laganija, po mogućnosti vegetarijanska. Kafu i čaj nemojte piti barem četiri sata prije ceremonije. Bilo bi dobro da par sati prije ceremonije ne jedete ništa, a ponesite sa sobom flašu vode.

O voditeljici ceremonije:
Dunja Delić, biologinja koja se bavi zaštitom prirode s jedne strane te izučavanjem različitih šamanskih učenja s druge. S ceremonijalnim kakaom susrela sam se prije četiri godine i ta biljka mi je bila važan vodič u narednom periodu. Ubrzo sam počela organizirati ceremonije u kojima kombiniram različite tehnike i učenja. Učenica sam tehnike šamanskog bubnjanja, odnosno terapije bubnjevima, a također provodim tretmane energetskog liječenja (tehnika „Prana hands“).

PRIJAVE na telefon 061/809-838, Aida